REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ruská polévka z kopřiv

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cibulový základ zahuštěný moukou, zalitý hovězím vývarem, polévkový základ povařený spolu s nasekanými mladými kopřivami, šťovíkem a klobáskami, nakonec dochucený kysanou smetanou.


Ingredience:
1,5 lhovězího vývaru
2 lžícekysané smetany
750 gmladých kopřiv (vršky)
350 gmladého šťovíku
60 gmásla
30 ghladké mouky
4 ksklobásky
2 ksvelké cibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle dozlatova, pak ji zasypeme moukou a za stálého míchání, po částech, přilijeme vývar, po chvíli přidáme nasekané kopřivy i šťovík
2. Vše na mírném zdroji tepla vaříme asi 20 minut
3. Na kolečka pokrájené klobásky do polévky přidáme 10 minut před koncem varu
4. Polévku okořeníme, dle chuti dosolíme, kysanou smetanu zamícháme do polévky těsně před podáním.

Doporučení:

V některých receptech se do polévky ještě přidávají brambory a vejce.

Poznámka:

Více o kopřivě se dozvíte zde: Kopřiva pálí, ale také lečí a skvěle chutná.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy