REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rumové hrušky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hrušky povařené v sladkokyselém nálevu s rumem.


Ingredience:
2,5 kghrušek
400 gpískového cukru
1/2 lvody
2-2,5 dlrumu

Postup:

1. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na čtvrtky 2. Pak je povaříme v nálevu z vody a cukru (doba varu se řídí stupněm zralosti ovoce), nakonec přidáme rum, odstavíme a necháme do druhého dne v chladu odležet
3. Hrušky rozdělíme do čistě vymytých sklenic, dobře uzavřeme a sterilujeme 20 minut při teplotě 80 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy