Pomazánka z tvarohu, cibule, smetany, másla a pažitky.
Ingredience:
500 g | polotučného tvarohu nebo Lučiny |
150 g | másla |
50-100 ml | smetany 40% |
4 lžíce | pažitky + na ozdobu |
1 lžička | cukru |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme polotučný tvaroh nebo Lučinu, podle potřeby zředíme smetanou a důkladně prošleháme
2. Pak přidáme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a na jemno nasekanou pažitku
3. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme cukr a vyšleháme hladkou pomazánku
4. Chleby potřeme silnější vrstvou rozhudy a ozdobíme na jemno nasekanou pažitkou.
Pomazánku můžeme také podávat k vařeným nebo pečeným bramborám.