REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roláda z husy plněná kaštanovou nádivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykostěná husa naditá nádivkou z housek, žloutků, pečených kaštanů, mléka … a dalších ingrediencí, upečená v troubě dozlatova ve formě rolády.


Ingredience:
1 kshusy
2 ksvejce (bílky a žloutky zvlášť)
500 mlmléka
200 gnakrájených housek
100 gpečených vyloupaných kaštanů
přepuštěné máslo
drůbeží vývar
petželka
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Husu připravenou ke kuchyňskému zpracování vykostíme, plát masa rozložíme tak, aby se dal naplnit nádivkou, maso osolíme a okořeníme pepřem
2. Připravíme si nádivku; na kostky nakrájené housky polijeme přepuštěným máslem a mlékem, přidáme vaječné žloutky, nahrubo nasekanou dužinu z upečených kaštanů a petrželku, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme našlehaný sníh z bílků
3. Nádivku rozprostřeme na plát masa, zabalíme do rolády, převážeme potravinářským motouzem, z vrchu také osolíme, opepříme a posypeme kmínem
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C tak 80-90 minut, můžeme mírně podlít vodou a občas roládu přelít šťávou z výpeku
5. Hotovou roládu vytáhneme, výpek vyrestujeme, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vývarem, provaříme tak 20 minut
6. Roládu podáváme nakrájenou na plátky a podlitou zahuštěnou šťávou z výpeku.

Poznámka:

Recept na pečené kaštany najdete zde: Pečené jedlé kaštany.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy