REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rizoto se sírovcem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mladé plodnice sírovce jsou výborné především obalené jako řízek. Lze je však úspěšně použít i do guláše, rizota, či na salát.


Ingredience:
300 gsírovce
300 gvařené rýže
50 gslaniny
2 kszelené papriky
2 kscibule
1 kschilli paprička
2 lžícenasekané pažitky
1 lžícePodravky
worchestr
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Sírovce nakrájíme na kostičky, povaříme ve vodě, kterou ochutíme lžící Podravky, vaříme zhruba 15 minut, scedíme, necháme okapat
  2. Na oleji necháme zesklovatět, cibuli, kostičky slaniny, přidáme nakrájenou papriku, chilli papričku, kostky sírovce, dusíme do měkka, až paprika změkne
  3. Do směsi přidáme uvařenou rýži, ochutíme pepřem solí, worchestrem a teplé podáváme.
Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy