REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rizoto se šťavnatkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šťavnatky jsou podzimní houby, které jsou ceněny pozdním růstem. Většinou vyrůstají po prvních mrazících, které jim nevadí.


Ingredience:
300 gšťavnatky pomrazky
300 gvařené rýže
1 ksčervené masité papriky
1/2 kspórku
2 lžícestrouhaného sýru
1 lžícenasekané petrželky
tymián
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Houby očistíme, malé plodnice necháme vcelku, větší pokrájíme
2. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme šťavnatky, kolečka pórku, kostičky papriky, osolíme, opepříme, přiklopíme, dusíme do měkka
3. Až budou houby měkké, sundáme poklici, směs necháme vysmahnout, až se odpaří všechna tekutina
4. Přisypeme uvařenou rýži, nasekanou petrželku, dochutíme tymiánem, promícháme a chvíli necháme prohřát
5. Hotové rizoto na talíři posypeme strouhaným sýrem a podáváme.

Doporučení:

Více o šťavnatkách viz. článek: Podzimní houby – šťavnatky.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy