Pokrm z Francie. Vepřové maso pokrájené na kousky s tymiánem, rozmarýnem a malými cibulkami, podušené doměkka, servírované většinou jako předkrm namazaný na chlebu.
Ingredience:
750 g | libového vepřového masa |
250 g | tučného vepřového masa |
1 ks | bobkový list |
4 ks | malých cibulek |
snítka rozmarýnu | |
snítka tymiánu | |
mletý pepř | |
sůl | |
škvařené sádlo na pokrytí | |
voda na podlití |
Postup:
1. Libové i tučné maso pokrájíme na kousky velké jako malé vejce, v kastrolu je zalijeme vodou (bílým vínem)
2. Přidáme koření, cibulky, sůl a vaříme na malém plameni asi 45 minut
3. Potom je částečně přiklopíme pokličkou a dusíme, až je maso měkké a voda (víno) odpařená
4. Necháme vychladnout a druhý den přikořeníme (maso nesmí být vysušené)
5. Maso se sádlem ohřejeme, nalijeme do hrnku a polijeme sádlem.
Uchováváme v chladničce.