Koláčky z listového těsta plněné směsí se zakysané smetany smíchané s cukrem a plátků rebarbory, posypané cukrem, pečené dozlatova.
Ingredience:
375 g | listového těsta |
1 lžíce | třtinového cukru + na posypání |
1 lžíce | husté zakysané smetany + k podávání |
2 ks | řapíků rebarbory |
1 ks | vejce |
hladká mouka na pomoučení |
Postup:
1. Listové těsto na pomoučené pracovní ploše rozválíme na tenký plát a vykrojíme z něho 4 kola o průměru 14 cm
2. Přendáme je na plech vyložený pečicím papírem, konce lehce zarolujeme dovnitř, potřeme našlehaným vejcem, dna propícháme vidličkou a dáme chladit na 20 minut do lednice
3. V míse promícháme třtinový cukr se zakysanou smetanou a připravenou směsí potřeme dna koláčů, na vrch rozložíme na tenko pokrájené po vlákně plátky rebarbory a posypeme třtinovým cukrem
4. Dáme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 20 minut, dokud se těsto nenafoukne a nezezlátne.
Podáváme se zakysanou smetanou.