REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rebarborové koláčky s drobenkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Koláčky z kynutého těsta naplněné rebarborou, posypané drobenkou, upečené dorůžova.


Ingredience:
400 ghrubé mouky
180 gmásla
60 gmoučkového cukru
4 ksžloutků
1 ksvanilkového cukru
3/4 kskostky droždí
1/4 lmléka
špetka soli
hladká mouka na pomoučení
Na náplň:
1 lžícenastrouhané citronové kůry
1 kgrebarbory
150 ghrubé mouky
150 gkrupicového cukru
150 gmásla

Postup:

1. Do mísy prosejeme hrubou mouku, přidáme špetku soli, na kousky nakrájené změklé máslo a zpracujeme jako na drobenku, pak vmícháme moučkový cukr a rozetřené droždí s trochou cukru, přidáme žloutky rozmíchané ve vlažném mléce s vanilkovým cukrem a vařečkou vypracujeme hladké těsto
2. Těsto přendáme na pomoučený vál, vyválíme asi 1 cm plát, skleničkou vykrájíme koláčky, pomoučeným dnem skleničky každý koláček uprostřed stlačíme, přendáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme 1 hodinu kynout
3. Rebarboru oloupeme škrabkou na zeleninu a nakrájíme na tenčí plátky
4. V míse promícháme hrubou mouku, krupicový cukr, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, kousky změklého másla a prsty zpracujeme na drobenku
5. Koláčky poklademe kousky rebarbory, posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C dorůžova (asi 15-20 minut).

Doporučení:

Rebarboru můžeme navíc pokrýt trochou utřeného tvarohu s cukrem a žloutkem a teprve potom sypat drobenkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy