REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rakvičky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vzpomínáte s mírnou nostalgií na časy, kdy jste coby děti navštěvovali s rodiči vaši oblíbenou cukrárnu? Kdy jste nemohli dospat, jak moc jste se tam těšili? A celou noc jste přemýšleli, jestli si dáte raději větrník, rakvičku se šlehačkou, „punčák“ nebo třeba věneček? Ta doba je pryč, ale ty nejoblíbenější zákusky si i dnes můžete v cukrárnách pořád koupit, nebo si je dokonce vyrobit i doma!


Ingredience:
230 gmoučkového cukru
4 ksvaječné žloutky
1 kscelé vejce
1/2 ksvanilkového lusku
olej na vymazání formiček, formičky
Ostatní:
formičky na laskonky

Postup:

1. Předehřejte troubu na 180 °C
2. Vejce, žloutky, cukr a vanilku vyšlehejte do husté pěny
3. Formičky vymažte olejem a naplňte lžící do dvou třetin
4. Vložte do předehřáté trouby, jakmile rakvičky vyběhnou, ztlumte troubu na 150 °C a pomalu dopékejte dalších zhruba 30 minut
5. Upečené rakvičky nechte trochu zchladnout ve formičkách a potom vyklopte
6. Podávejte se šlehačkou.

Poznámka:

Recept k článku: Milkparade.eu: Anketa o nejoblíbenější český zákusek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy