REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

RAW Jahodovo – čokoládový cheesecake

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký ovocný dort vhodný pro vitariány. Je skvělý, chutný a jistě potěší i vaše hosty s běžnými stravovacími návyky.


Ingredience:
Na korpus:
400 gnasekaných ořechů (druh si zvolte sami, ořechy nesmějí být rozemleté)
6-8 ksdatlí nebo sušených švestek, sušených meruněk ... tvrdé ovoce je třeba namočit
Další ingredience:
4 lžíceagáve sirupu, nebo sirupu javorového či borůvkového
200 gčerstvých jahod
2 kslusky čerstvé vanilky
Na čokoládovou náplň:
4-6 ksvyzrálých avokád
4-6 lžicagáve sirupu (javorový sirup nebo švestkový sirup)
4-6 lžicnepraženého kakaa
2 lžíce100 % kokosového oleje
Na mandlovo - jahodovou náplň:
200 gčerstvých jahod
200 gmandlí
4 lžíceagáve sirupu
2-3 lžícekokosového oleje nebo kokosové smetany
strouhaný kokos na zahuštění podle potřeby
papír na pečení, forma na dort

Postup:

1. Nejprve si připravíme obě náplně; na čokoládovou náplň nejprve rozmixujeme avokádo na hladkou hmotu, postupně přidáváme sirup a kokosový tuk, nakonec domícháme kakao a vše dochutíme
2. Připravím si mandlovo – jahodovou náplň; mandle rozmixujeme na jemnou hmotu, přidáme další ingredience a jako poslední vmícháme jahody, které jsme předtím rozsekali na drobno ve food procesoru
3. Všechny ingredience na korpus spolu rozmixujeme ve food procesoru (mixéru) na tvarovatelnou, jemně mazlavou hmotu
4. Připravíme si formu, vyložíme ji potravinářskou fólií, abychom s dortem mohli lépe manipulovat při servírování 5. Připravenou hmotu (těsto) přemístíme do dortové formy a od středu rozmačkáme až ke krajům, nezatlačujeme však příliš, aby korpus nebyl mazlavý, pak by nedržel tvar, následně korpus dáme na 30 minut do mrazničky
6. Formu vytáhneme z mrazáku a po jejím obvodu naskládáme podélně na polovinu překrojené jahody
7. Na vychlazený korpus pak natřeme jednu náplň (je jedno, kterou dáme jako první), pak korpus znovu vložíme na 30 minut do mrazničky, aby vše ztuhlo
8. Dort natřeme i druhou náplní a znovu dáme na 30 minut do mrazničky
9. Nakonec cheesecake ozdobíme podle vlastního uvážení a fantazie ovocem a znovu dáme na 20 – 30 minut ztuhnout do mrazničky
10. Po uplynutí této doby můžeme dort ihned podávat, pokud ho chceme podávat později, skladujeme v ledničce.

Poznámka:

Autor receptu i fotografie: Janka Francová majitelka RAWlifeRaw Food: Syrojedení – vitariánstvi je jednoduše forma stravování bez tepelného připravování. To ale vůbec nezabraňuje vytváření úžasných jídel, ze kterých se plnohodnotně nasytíte. Příprava jídel probíhá mixováním, klíčením, vysoušením do 42 °C a všechny tyto procesy dokážou připravit pokrmy, které na první pohled vypadají jako ty, na které jste zvyklí z kuchyně tradiční. Rozdíl je však ve složení a v jejich přípravě. Tím, že se připravuje pouze z produktů “živých”, dostává se do těla maximální množství vitamínů a enzymů potřebných pro trávení …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Tradiční pokrmy pro další vánoční dny – na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok

I další sváteční dny o vánočních svátcích, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok se podává v českých domácnostech mnoho skvělých pokrmů. V mnoha rodinách nesmí chybět svíčková na smetaně nebo nějaká vepřová pečeně, na Svátek svatého Štěpána pak krůta plněná nádivkou či jiná drůbeží dobrota. Na silvestra pak asi všichni milujeme chlebíčky, či různé jednohubky. Opět jsme pro vás vybrali výběr těch nejzajímavějších receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na skvělá jídla, která se tradičně podávají další dny po Štědrém dnu, tedy na Boží hod, Svátek svatého Štěpána, Silvestr a Nový rok.

číst dále ...

Vánoční menu – tradiční česká štědrovečerní večeře

Tradiční vánoční pokrmy na Štědrovečerní menu. Výběr 25 nejlepších tradičních českých receptů na jídla servírovaná na Štědrý den. Vybrali jsme ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na klasické štědrovečerní předkrmy, polévky, hlavní jídla i dezerty a moučníky.

číst dále ...

Studený podzim, teplé jídlo

V podzimní dny si naše tělo žádá více teplého jídla. Nejenom že se jím zahřejeme, ale dodá nám i potřebnou energii. V ideálním případě použijte i sezónní potraviny jako je řepa či brambory – ty mají výborný sytící index. Pomyslnou třešničkou je pak mák, kterým jídlo náležitě vyladíte.

číst dále ...

Globus: trvanlivé potraviny a drogerie pro Sbírku potravin levněji

Všech patnáct hypermarketů Globus se zapojí do letošní podzimní Sbírky potravin, která proběhne v sobotu 23. listopadu. Globus je nejdéle fungujícím partnerem sbírek a letošní akci podpoří speciální akční nabídkou, platnou jen v den sbírky a pro vybrané trvanlivé potraviny nebo drogerii. Veřejné sbírce předchází i zaměstnanecká sbírka Globusu.

číst dále ...

Podzimní menu od Hollandie

Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. Proto pro vás česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila voňavé sezónní recepty.

číst dále ...

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy