REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

RAW Jahodovo – čokoládový cheesecake

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký ovocný dort vhodný pro vitariány. Je skvělý, chutný a jistě potěší i vaše hosty s běžnými stravovacími návyky.


Ingredience:
Na korpus:
400 gnasekaných ořechů (druh si zvolte sami, ořechy nesmějí být rozemleté)
6-8 ksdatlí nebo sušených švestek, sušených meruněk ... tvrdé ovoce je třeba namočit
Další ingredience:
4 lžíceagáve sirupu, nebo sirupu javorového či borůvkového
200 gčerstvých jahod
2 kslusky čerstvé vanilky
Na čokoládovou náplň:
4-6 ksvyzrálých avokád
4-6 lžicagáve sirupu (javorový sirup nebo švestkový sirup)
4-6 lžicnepraženého kakaa
2 lžíce100 % kokosového oleje
Na mandlovo - jahodovou náplň:
200 gčerstvých jahod
200 gmandlí
4 lžíceagáve sirupu
2-3 lžícekokosového oleje nebo kokosové smetany
strouhaný kokos na zahuštění podle potřeby
papír na pečení, forma na dort

Postup:

1. Nejprve si připravíme obě náplně; na čokoládovou náplň nejprve rozmixujeme avokádo na hladkou hmotu, postupně přidáváme sirup a kokosový tuk, nakonec domícháme kakao a vše dochutíme
2. Připravím si mandlovo – jahodovou náplň; mandle rozmixujeme na jemnou hmotu, přidáme další ingredience a jako poslední vmícháme jahody, které jsme předtím rozsekali na drobno ve food procesoru
3. Všechny ingredience na korpus spolu rozmixujeme ve food procesoru (mixéru) na tvarovatelnou, jemně mazlavou hmotu
4. Připravíme si formu, vyložíme ji potravinářskou fólií, abychom s dortem mohli lépe manipulovat při servírování 5. Připravenou hmotu (těsto) přemístíme do dortové formy a od středu rozmačkáme až ke krajům, nezatlačujeme však příliš, aby korpus nebyl mazlavý, pak by nedržel tvar, následně korpus dáme na 30 minut do mrazničky
6. Formu vytáhneme z mrazáku a po jejím obvodu naskládáme podélně na polovinu překrojené jahody
7. Na vychlazený korpus pak natřeme jednu náplň (je jedno, kterou dáme jako první), pak korpus znovu vložíme na 30 minut do mrazničky, aby vše ztuhlo
8. Dort natřeme i druhou náplní a znovu dáme na 30 minut do mrazničky
9. Nakonec cheesecake ozdobíme podle vlastního uvážení a fantazie ovocem a znovu dáme na 20 – 30 minut ztuhnout do mrazničky
10. Po uplynutí této doby můžeme dort ihned podávat, pokud ho chceme podávat později, skladujeme v ledničce.

Poznámka:

Autor receptu i fotografie: Janka Francová majitelka RAWlifeRaw Food: Syrojedení – vitariánstvi je jednoduše forma stravování bez tepelného připravování. To ale vůbec nezabraňuje vytváření úžasných jídel, ze kterých se plnohodnotně nasytíte. Příprava jídel probíhá mixováním, klíčením, vysoušením do 42 °C a všechny tyto procesy dokážou připravit pokrmy, které na první pohled vypadají jako ty, na které jste zvyklí z kuchyně tradiční. Rozdíl je však ve složení a v jejich přípravě. Tím, že se připravuje pouze z produktů “živých”, dostává se do těla maximální množství vitamínů a enzymů potřebných pro trávení …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Veggie revoluce je tady. Přidejte se k ní i vy!

Žijeme zdravěji, o tom, co jíme, přemýšlíme a jídlo jako takové se pro mnohé dokonce stalo koníčkem a zábavou. A poptávka po vegetariánských produktech rok od roku roste. Důvodem je především rostoucí obliba zdravého životního stylu nebo snaha navyšovat příjem rostlinných proteinů na úkor proteinů živočišných.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

FOOD STYLING – Vnímejte jídlo komplexně!

Ne nadarmo se traduje, že jíme i očima. Milujete skvělé jídlo a ten okamžik, kdy vám ho v restauraci naservírují na stůl? Ta chvíle před prvním soustem, kdy vnímáte čichem a zrakem a těšíte se, až poprvé tento mnoha smyslový zážitek ochutnáte? Tento okamžik můžete od teď zažívat i doma. Nebojte se kreativity a věnujte čas i servírování. S láskou připravené a naaranžované jídlo povznese vaše chuťové zážitky na maximum!

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy