Oblíbili jste si k obědu nebo k večeři zeleninový salát? Došla vám inspirace a rádi byste si připravili taky něco jiného než „šopák“? Z toho našeho budete mít radost! Obsahuje totiž jen pár surovin. Ale jak se říká, málo je někdy více. Nesmějí v něm chybět rajčata, protože je právě vrchol jejich sezóny. Byla by škoda toho nevyužít. Jsou totiž plná antioxidantů, vitaminů a minerálů. Navíc je mohou konzumovat také diabetici a pomáhají při detoxikaci organismu. A především jsou opravdu lahodná. V kombinaci se šalotkou, pažitkou a kozím sýrem nemají chybu!
Ingredience:
Počet porcí: 3 porce | |
500 g | rajčat |
150 g | čerstvého kozího sýra |
2-3 ks | 2 dny staré housky |
1 ks | šalotky |
1 hrst | pažitky |
čerstvě mletý pepř | |
olivový olej | |
sůl |
Postup:
- Housky nakrájejte na větší kostky, dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na zhruba 10 minut, aby vznikly pěkné krutony.
- Do mísy dejte na větší kusy pokrájená rajčata, na proužky nakrájenou šalotku a ochuťte pepřem a solí.
- Zakápněte olivovým olejem dle chuti, přidejte pokrájenou pažitku, a nakonec rozdrobený kozí sýr a krutony a zamíchejte.
Rajčata, která si přinesete domů, v žádném případě nedávejte do lednice. Projevilo by se to negativně na jejich chuti i konzistenci.
Recept k článku: Jak voní začátek léta aneb ochutnejte naše červnové recepty
Poznámka:Zdroj textu i fotografií: www.akademiekvality.cz