REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčatový protlak

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Když se urodí rajčat více než je zdrávo pak nezbývá než je zpracovat například jako protlak, ten pak můžeme dále použít dle příslušných receptur.


Ingredience:
zralá rajčata
Na 1 kg protlaku:
25-30 gcukru
20 gsoli

Postup:

1. Zralá rajčata důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou, pak je necháme okapat, pokrájíme je na kostičky, vložíme do hrnce a za občasného míchání rozvaříme
2. Rozvařená rajčata propasírujeme přes síto s menšími oky a získanou hmotu dále vaříme za stálého mícháme, až dostatečně zhoustne
3. Hustý protlak osolíme a osladíme cukrem a chvíli znovu povaříme
4. Ještě horký protlak plníme do sklenic, důkladně je uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 90 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy