Bezmasý recept připravený z tofu a čerstvého anansu. Dochucený limetkovou šťávou a koriandrem, zjemněný kokosovou alternativou smetany -vhodný pro ty, kdo intolerují laktózu.
Ingredience:
600 g | tofu |
200 g | čerstvého anansu |
50 g | hrozinek |
400 ml | kokosové alternativy smetany Alpro Cococnut Cuisine |
1 lžíce | nasekaného koriandru |
1 lžíce | solamylu |
2 ks | šalotky |
1 ks | limetky |
kari koření | |
A dále: | |
předem připravená divoká rýže |
Postup:
1. Šalotku nakrájíme na tenké plátky, které orestujeme na olivovém oleji společeně s nakrájeným tofu a kari
2. Přidáme kousky ananasu, rozinky a zalijeme kokosovou smetanou Alpro Cococnut Cuisine
3. Provaříme, dochutíme solí, limetkovou šťávou, popřípadě dle potřeby dohustíme solamylem, aby omáčka lehce zhoustla
4. Na závěr přidáme do ragú nakrájený koriandr. Podáváme s divokou rýží.
Zdroj: www.alpro.com/cz.
Plněné bramborové knedlíčky s rebarborou a jahodami s rebarborovo-jahodovou omáčkou
Seitan steak