REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pyré z manga

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hladké, hustší až krémové pyré z povařené dužiny manga, vanilkového lusku, vody, čerstvě lisovaného jablečného džusu, skořice ….


Ingredience:
2 kszralé manga
1 kskousek vanilkového lusku
2 lžícetřtinového cukru
1 lžícevanilkového cukru
50 mlčerstvě lisovaného jablečného džusu
šťáva z limetky (nemusí být)
špetka mleté skořice
voda

Postup:
  1. Oloupané mango nakrájíme na menší kousky, hodíme je do hrnce, zalijeme trochou vody a přivedeme k varu, jakmile začne voda bublat, stáhneme teplotu zdroje na plovinu
  2. Přidáme vanilkový i třtinový cukr a dužinu z části vanilky, zamícháme, přidáme skořici, opět zamícháme, po hcvíli vše zalijeme džusem, necháme zlehka probublávat, občas zamícháme, pozvolna zredukujeme tekutinu, vaříme, dokud není mango úplně měkké
  3. Jakmile bude dužina manga měkká, tekutina zredukovaná na polovinu, hrnec odstavíme ze zdroje tepla a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme vše na pyré, mělo by být hladké, hustší až krémové
  4. Ochutnáme, příliš sladké pyré dochutíme šťávou z limetky.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy