Hladké, hustší až krémové pyré z povařené dužiny manga, vanilkového lusku, vody, čerstvě lisovaného jablečného džusu, skořice ….
Ingredience:
2 ks | zralé manga |
1 ks | kousek vanilkového lusku |
2 lžíce | třtinového cukru |
1 lžíce | vanilkového cukru |
50 ml | čerstvě lisovaného jablečného džusu |
šťáva z limetky (nemusí být) | |
špetka mleté skořice | |
voda |
Postup:
- Oloupané mango nakrájíme na menší kousky, hodíme je do hrnce, zalijeme trochou vody a přivedeme k varu, jakmile začne voda bublat, stáhneme teplotu zdroje na plovinu
- Přidáme vanilkový i třtinový cukr a dužinu z části vanilky, zamícháme, přidáme skořici, opět zamícháme, po hcvíli vše zalijeme džusem, necháme zlehka probublávat, občas zamícháme, pozvolna zredukujeme tekutinu, vaříme, dokud není mango úplně měkké
- Jakmile bude dužina manga měkká, tekutina zredukovaná na polovinu, hrnec odstavíme ze zdroje tepla a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme vše na pyré, mělo by být hladké, hustší až krémové
- Ochutnáme, příliš sladké pyré dochutíme šťávou z limetky.