Dezert z vanilkového pudinku, šlehačky, cukru, žloutků, ovoce a dortového želé.
Ingredience:
400 ml | mléka |
100 ml | smetany ke šlehání |
200 g | mražených lesních plodů |
60 g | moučkového cukru |
60 g | cukru krupice |
4 ks | žloutků |
1 ks | sáčku červeného dortového želé |
1 ks | sáčku vanilkového pudinku |
Postup:
1. Vanilkový pudink rozmícháme asi v 100 ml mléka
2. Zbylé mléko osladíme krupicovým cukrem a přivedeme k varu, potom do něho vlijeme pudink rozmíchaný v mléce a uvaříme hustý krém
3. Sundáme z tepla, vmícháme žloutky a za stálého míchání necháme zchladnout
4. Pak do něho zašleháme do tuha ušlehanou šlehačku, krém rozlijeme do pohárků a necháme ztuhnout
5. Mražené lesní plody necháme rozmrazit a okapat, promícháme je s moučkovým cukrem, rozdělíme do pohárků, zalijeme je dortovým želé připraveným podle návodu na obalu a v lednici necháme vychladnout.