REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pudink se skořicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařený pudink z mléka, cukru, kukuřičného škrobu, ovocné šťávy, žloutků a skořice, zdobený měsíčky klementinek.


Ingredience:
750 mlmléka
150 mlšťávy z klementinek
5 lžičekkukuřičného škrobu
1/2 lžičkymletté skořice
70 gcukru
6 ksžloutků
kůra z 1 klementinky
Na ozdobu:
3 ksklementinek

Postup:

1. Do kastrolu nalijeme mléko, přidáme cukr, kukuřičný škrob, šťávu i na jemno nastrouhanou kůru z klementinek, mletou skořici, vše promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu, asi 3 minuty povaříme a sundáme z tepla
2. Pak za stálého míchání pomalu a postupně vmícháme žloutky, začneme opět zahřívat a mícháme, dokud pudink nezhoustne (zahřejeme ho maximálně jen na 80°C, nesmí se vařit, aby se žloutky nesrazily)
3. Teplý pudink nalijeme do sklenic a necháme asi 2 hodiny v chladu
4. Hotový pudink ozdobíme měsíčky klementinek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy