Vařený pudink z mléka, cukru, kukuřičného škrobu, ovocné šťávy, žloutků a skořice, zdobený měsíčky klementinek.
Ingredience:
750 ml | mléka |
150 ml | šťávy z klementinek |
5 lžiček | kukuřičného škrobu |
1/2 lžičky | mletté skořice |
70 g | cukru |
6 ks | žloutků |
kůra z 1 klementinky | |
Na ozdobu: | |
3 ks | klementinek |
Postup:
1. Do kastrolu nalijeme mléko, přidáme cukr, kukuřičný škrob, šťávu i na jemno nastrouhanou kůru z klementinek, mletou skořici, vše promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu, asi 3 minuty povaříme a sundáme z tepla
2. Pak za stálého míchání pomalu a postupně vmícháme žloutky, začneme opět zahřívat a mícháme, dokud pudink nezhoustne (zahřejeme ho maximálně jen na 80°C, nesmí se vařit, aby se žloutky nesrazily)
3. Teplý pudink nalijeme do sklenic a necháme asi 2 hodiny v chladu
4. Hotový pudink ozdobíme měsíčky klementinek.