REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Průzračný rybízový rosol

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ovocné želé vyrobené ze dvou balíčků dortové želatiny, rybízové šťávy, cukru a citronové šťávy, servírované jako dezert s ovocem a šlahčakou.


Ingredience:
2 ksbalíčků dortové želatiny (červené)
1 lrybízové šťávy
4 lžícepískového cukru
1 lžícecitrónové šťávy
čerstvé nebo kompotované ovoce
šlehačka na zdobení

Postup:

1. Želatinu rozmícháme ve studené rybízové šťávě a necháme nabobtnat
2. Nádobu postavíme do vodní lázně a podle návodu na obalu ji rozpustíme
3. Želatinu necháme krátce zchladnout a vmícháme drobné, na kousky nakrájené ovoce (rybíz, maliny, jahody, ostružiny…)
4. Nalijeme do formy vypláchnuté studenou vodou a uložíme do chladu ztuhnout
5. Před podáváním ozdobíme ovocem a šlehačkou.

Doporučení:

Příprava želatiny: Prodává se v plátcích nebo v prášku, čirá či červená. Nejprve ji necháme asi 30 minut bobtnat v malém množství studené tekutiny. Plátkovou želatinu vymačkáme, abychom ji zbavili vody. Pro lepší rozpuštění želatiny je dobré ji nahřát do 60 °C. Některé druhy lze i krátce povařit a proto čtěte pozorně návody výrobců! Želatinu můžeme i po ztuhnutí opětovně rozpustit, neztrácí tím želírovací schopnost.

Poznámka:

Rybízová šťáva viz: Šťáva z červeného rybízu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy