REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Přírodní kuřecí řízek na žampiónech

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestovaná kuřecí prsa zalitá omáčkou z výpeku s vložkou žampiónů.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
600 gprsních řízků
200 gžampiónů
1 lžícevývaru v prášku
1 lžícevegety
1 lžičkasteakového koření
1 lžičkakmínu
voda na podlití
hladká mouka nebo Solamyl
sůl

Postup:

1. Řízky rozklepeme a osolíme
2. Okořeníme vegetou a steakovým kořením 3. Zprudka plátky prs orestujeme na horkém oleji (2 minuty z jedné strany a 2 minuty z druhé strany) 4. Maso podlijeme vodou, přihodíme umyté, na plátky pokrájené žampióny, dochutíme vývarem v prášku a necháme několik minut podusit
5. Plátky řízků vytáhneme a uchováme v teple
6. Omáčku případně ještě dochutíme kořením, přisolíme a zahustíme ji buď 2-3 lžícemi hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody, nebo solamylem
7. Kuřecí řízky vložíme zpět do omáčky a chvíli je prohřejeme
8. Maso podáváme s přílohou, mírně zalité omáčkou z výpeku se žampióny.

Doporučení:

Jako příloha se skvěle hodí rýže.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy