Pamatujete si, jak jste vašim dětem „ujídali“ přesnídávky? Nebo když jste si na nich pochutnávali coby prcci? Přestože jsou běžně k sehnání v obchodech, můžete zkusit změnu a připravit si vlastní ovocnou pochoutku. Náš recept je namíchaný z jablek, mrkve, medu a vloček. Možná si říkáte, proč jsme přidali také vločky, protože běžně se do přesnídávek nedávají. Důvod je prostý. Svačinka bude o něco výživnější, protože vločky dodají další vlákninu, mangan a mnoho dalších prospěšných látek. Navíc jejich pravidelná konzumace dokáže upravit hladinu cholesterolu v krvi. Co vy na to? Vyzkoušíte tento lahodný elixír nabitý vitaminy a minerály?
Ingredience:
Počet porcí: 1 litr | |
200 g | mrkve |
3 ks | jablka |
3 lžíce | vloček |
2 lžíce | medu |
vhodné skleničky s uzávěrem |
Postup:
- Mrkev oloupeme a nakrájíme na malá kolečka, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Pomalu vaříme do měkka.
- Když je mrkev měkká, přihodíme nadrobno nakrájená jablka a 3 lžíce vloček. Dolijeme vodu, aby byla jablka skoro celá pod vodou. Vaříme dalších 15 minut.
- Po rozvaření mrkve a jablek přelejeme směs do mixeru a mixujeme do hladka. Dochutíme medem.
Jak pomoci organismu vstřebat z přesnídávky co nejvíce vitaminů? Doplňte ji o trochu kvalitního tuku, protože některé vitaminy (A, D, E, K) jsou rozpustné právě v tucích.
Recept k článku: Jarní recepty, které potěší vaše chutě
Poznámka:zdroj: www.akademiekvality.cz