REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pórkový nákyp s vepřovým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zapečené libové vepřové maso smíchané s vařeným květákem a podušeným pórkem. Hodnota dvou porcí je 1961 kJ.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
160 gupečeného libového vepřového masa
100 gkvětáku
100 gpórku
10 gmásla
5 lžicmléka
1/2 ksvejce
trochu hladké mouky
glutasol
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Pečené vepřové nakrájíme na kostičky
2. Očištěný květák uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, okapaný a prochladlý rozebereme na růžičky
3. V malém množství vody povaříme na kolečka nakrájený pórek
4. Slabě, na másle, opraženou mouku rozředíme studeným mlékem a vývarem z květáku, osolíme, zahustíme glutasolem a povaříme na hustší omáčku, kterou zjemníme vajíčkem
5. Ohnivzdornou misku vymažeme máslem, na dno dáme dokonale okapaný pórek, drobné růžičky květáku a nakonec maso, vše zalijeme připravenou omáčkou
6. V troubě vyhřáté na 200 °C zapečeme pokrm dorůžova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy