REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pórková rýže

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rýže podušená pod pokličkou doměkka, ochucená kořením, solí a nakonec i nasekaným pórkem.


Ingredience:
300-400 grýže (dlouhozrnná, kulatozrnná ...)
1 kspórek
1 ksvětší cibule
2 lžícerostlinného oleje
1 lžičkatymiánu
1/2 lžičkymletého barevného pepře
voda
sůl

Postup:
  1. Oloupanou, na drobno pokrájenou cibuli zprudka orestujeme na oleji pěkně dozlatova
  2. Vsypeme propláchnutou, důkladně okapanou rýži, krátce ji orestujeme
  3. Rýži zalijeme teplou vodou, musí být úplně potopená (tak 1-2 cm nad povrchem), přidáme sůl, koření a necháme pod poklicí dusit tak dlouho, dokud se voda nevypaří, během dušení rýži nemícháme!
  4. Zatím, co se rýže vaří očistíme zelenou část pórku, tu pak nasekáme na nudličky
  5. Hotovou rýži promícháme s pórkem.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy