REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomerančový kompot

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

I z pomerančů si můžeme připravit chutný kompot.


Ingredience:
pomeranče
Na 1 l vody:
400 gcukru
1 hřebíček na 1 sklenici

Postup:

1. Pomeranče oloupáme, rozdělíme na jednotlivé dílky, ty naskládáme do sklenic
2. Do každé sklenice dáme jeden hřebíček a zalijeme ji cukrovým roztokem
3. Uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85-90 °C.

Doporučení:

Cukerný roztok připravíme pozvolným zahříváním vody, ve které rozmícháme cukr, až se úplně rozpustí.

Poznámka:

Více viz: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy