REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní rybízový kompot

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě rozdušený rybíz spolu s cukrem, citronovou šťávou a kořením.


Ingredience:
1 kgčerveného rybízu
700 gpískového cukru
1/2 lžičkymleté skořice
1/8 lrumu
2 kshřebíčků
trochu citronové šťávy

Postup:

1. Očištěný rybíz vložíme do hlubšího pekáčku, posypeme mletou skořicí, tlučeným hřebíčkem a zakapeme citronovou šťávou
2. Pak posypeme pískovým cukrem a necháme ve středně teplé troubě rozdusit
3. Nakonec vmícháme rum a ještě horké plníme do čistě vymytých malých skleniček a dobře uzavřeme.

Doporučení:

Kompot podáváme ke svíčkové, zvěřině, ale i ke smaženému hermelínu nebo nivě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy