REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomazánka z pečeného lilku a smažené cibulky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Netradiční pomazánka z pečeného lilku a cibule rozmixované s pomazánkovým máslem, čerstvou bazalkou a vlašskými ořechy.


Ingredience:
1 ksmladého lilku
1 ksvětšího stroužku česneku
1 ksvětší cibule
4 lžícepomazánkového másla bez příchuti
3 lžícemletých vlašských ořechů
čerstvá nasekaná bazalka
kapka citronové šťávy
olivový olej
bílý pepř
sůl

Postup:

1. Lilek (omytý a nakrájený na kolečka) opečeme dočervena na olivovém oleji, na stejné pánvi osmažíme i kostičky cibulky tak, aby se rozvoněla a chytla zlatavou barvu
2. Oboje necháme alespoň mírně vychladnout
3. Ořechy můžeme na suché pánvi opražit, ale nutné to není
4. Do nádoby vhodné k mixování dáme všechny suroviny.
5. Krátce zpracujeme ponorným mixérem
6. Vychladíme v lednici.

Doporučení:

Hodí se na čerstvé pečivo, toasty i topinky.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy