Umletý vařený kořínek podušený na cibulce spolu s pomletými játry a brambory, dochucený sardelovou pastou, zázvorem a citrónovou šťávou.
Ingredience:
100 g | vařeného kořínku |
50 g | syrových jater |
50 g | másla |
1 ks | vařené brambory |
1 ks | cibule |
1 lžička | sardelové pasty |
citrónová šťáva | |
zázvor | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli
2. Přidáme umletý kořínek, játra a brambor, vše chvíli podusíme
3. V této fázi do směsi přidáme sardelovou pastu a nastrouhaný zázvor
4. Osolíme a dochutíme pepřem a citrónovou šťávou
5. Pomazánku promícháme a můžeme podávat nejlépe namazanou na čerstvém chlebu a to jak teplou, tak i studenou.