REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomazánka z bůčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z upečeného, kůže zbaveného a pomletého bůčku, červené papriky, medvědího česneku a dalších ingrediencí připravená chutná masová pomazánka, vhodná jak na čerstvý chléb, tak na topinky.


Ingredience:
1 kgupečeného bůčku
4 lžícenaložené červené papriky
2 lžícenasekaného medvědího česneku
1 lžíceworchestru
2 kssladkokyselé okurky
2 kskozí rohy
1 kscibule
červená paprika pálivá
červená paprika sladká
pepř
sůl

Postup:

1. Z upečeného bůčku odřízneme kůži a na strojku maso rozemeleme na jemno 2. Přidáme nakrájenou cibuli, papriku, okurky, kozí rohy, nasekaný česnek a promícháme
3. Dochutíme sladkou a pálivou paprikou, solí, pepřem a lžící worchestru, znovu promícháme a necháme chvíli rozležet
4. Mažeme na čerstvý chléb, posypeme nakrájenou pažitkou.

Doporučení:

Výborná je tato pomazánka i na topinkách.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy