REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní bůčková pomazánka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tuto pomazánku z pečeného bůčku a dalších ingrediencí podáváme na topinkách nebo čerstvém chlebu a se sklenicí vychlazeného piva.


Ingredience:
1 kgprorostlejšího bůčku
6 kspálivých čerstvých beraních rohů
6 kssterilovaných beraních rohů
5 ksstroužků česneku
2 ksvelké cibule
0,5 lčerného piva - já použila Svijany, není hořké
1 skleničkapaprikové pasty - pomazánky (kupuji v Kauflandu)
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Bůček nakrájíme na drobné kostičky, cibuli na hrubo, česnek posekáme, vše vložíme do pekáče, okmínujeme, dostatečně osolíme, opepříme, podlijeme 1/
4 l piva a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C péct, během pečení promícháváme a podléváme zbytkem piva
2. Asi po 1 hodině pečení přidáme pokrájené čerstvé beraní rohy, paprikovou pastu a pečeme ještě další hodinu
3. Poté maso vyjmeme, vložíme spolu se sterilovanými rohy do mixéru a nahrubo, ne na kaši, rozmixujeme
4. Nakonec vmícháme sádlo z pekáče
5. Necháme vychladnout a dáme ztuhnout do lednice.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy