REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z tresky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lehká a lahodná rybí polévka, která v létě osvěží.


Ingredience:
400 grajčat
250 gtresky
4 lžíceoleje
1 lžícecitronové šťávy
1 lžičkakari koření
3 ksmalých cuket
2 ksstroužků česneku
2 kscibule
1 lrybího vývaru
hladká mouka na obalení
mletý pepř
sůl
K podávání:
4 lžícemajonézy ochucené česnekem
8 ksplátků bagety

Postup:

1. Rybu opláchneme, osušíme, nakrájíme na menší kousky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme, rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na plátky a omytou cuketu také nakrájíme na plátky
2. V hrnci na rozehřátém oleji zpěníme oloupané, na drobno nakrájené cibule a oloupané, na jemno nasekané stroužky česneku
3. Přidáme nakrájenou cuketu, kari koření, krátce podusíme, přilijeme rybí vývar a polévku 10 minut vaříme
4. Mezitím kousky tresky obalíme v hladké mouce a opečeme na rozehřátém oleji z obou stran
5. Pak do polévky přidáme nakrájená rajčata, krátce prohřejeme, osolíme, opepříme a přidáme opečenou rybu
6. Plátky bagety potřeme ochucenou majonézou a podáváme k polévce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy