REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z penízovky sametonohé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Někdy bývá označována jako vánoční polévka a to proto, že se připravuje z chutné vánoční houby, které nevadí mrazy.


Ingredience:
200 gklouboučky penízovky sametonohé
1 lkuřecího nebo hovězího vývaru
1-2 ksstroužky česneku
1 ksmrkve
1 kscibule
1 ksvejce
hladká mouka
petrželka
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Cibuli nakrájíme na kostičky, větší kloboučky penízovky též rozkrojíme, menší ponecháme celé 2. Připravenou cibulku s houbami osmahneme na sádle, zaprášíme moukou, zamícháme a podlijeme vývarem 3. Přidáme na plátky nakrájenou mrkev a česnek, osolíme, opepříme a vaříme, než zelenina změkne
4. Na závěr přidáme rozkvedlané vejce, které rozmícháme v polévce a sušenou petrželku.

Doporučení:

Podáváme s pečivem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy