Někdy bývá označována jako vánoční polévka a to proto, že se připravuje z chutné vánoční houby, které nevadí mrazy.
Ingredience:
200 g | klouboučky penízovky sametonohé |
1 l | kuřecího nebo hovězího vývaru |
1-2 ks | stroužky česneku |
1 ks | mrkve |
1 ks | cibule |
1 ks | vejce |
hladká mouka | |
petrželka | |
sádlo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Cibuli nakrájíme na kostičky, větší kloboučky penízovky též rozkrojíme, menší ponecháme celé 2. Připravenou cibulku s houbami osmahneme na sádle, zaprášíme moukou, zamícháme a podlijeme vývarem 3. Přidáme na plátky nakrájenou mrkev a česnek, osolíme, opepříme a vaříme, než zelenina změkne
4. Na závěr přidáme rozkvedlané vejce, které rozmícháme v polévce a sušenou petrželku.
Podáváme s pečivem.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek