REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z májovek II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z kuřecího vývaru, hub čirůvek májovek, jíšky, jarní cibulky, mrkve a koření.


Ingredience:
300 ghub čirůvek májovek
1 lkuřecího vývaru
1 ksmrkve
hladká mouka
jarní cibulka
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Houby očistíme a pokrájíme na plátky
2. Z másla a hladké mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem, přidáme nakrájené májovky, mrkev a jarní cibulky i s natí , během vaření občas promícháme, vaříme zhruba 15-20 minut až jsou houby a zelenina měkká
3. Na závěr polévku ochutíme pepřem a solí, podáváme s pečivem nebo chlebem.

Doporučení:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška. Více o čirůvce májovce najdete v našem atlase hub zde: Čirůvka májovka.

Poznámka:

Čirůvka májovka kromě toho, že je výborná jedlá houba, má i léčivé účinky, sráží hladinu cukru v krvi a tlumí potíže při cukrovce. Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy