Chutná polévka hustší konzistence a jemně nakyslé chuti s vložkou z krájených fazolových lusků, brambor a vajec.
Ingredience:
1,5 l | vývaru z kostí |
0,5 l | mléka |
300 g | čerstvých mladých fazolových lusků (nebo mražených, sterilovaných) |
300 g | brambor |
2 ks | vařená vejce |
hladká mouka | |
máslo | |
pepř | |
ocet | |
sůl |
Postup:
- Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, za stálého míchání zalijeme vývarem, necháme krátce povařit
- Do vývaru přidáme nakrájené fazolové lusky, brambory, osolíme
- Když lusky a brambory změknou, přilijeme mléko, krátce provaříme, dochutíme octem a pepřem
- Polévku nalijeme do talířů, přidáme nakrájené vejce, posypeme nasekanou pažitkou a petrželkou.