REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z fazolkových lusků

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutná polévka hustší konzistence a jemně nakyslé chuti s vložkou z krájených fazolových lusků, brambor a vajec.


Ingredience:
1,5 lvývaru z kostí
0,5 lmléka
300 gčerstvých mladých fazolových lusků (nebo mražených, sterilovaných)
300 gbrambor
2 ksvařená vejce
hladká mouka
máslo
pepř
ocet
sůl

Postup:
  1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, za stálého míchání zalijeme vývarem, necháme krátce povařit
  2. Do vývaru přidáme nakrájené fazolové lusky, brambory, osolíme
  3. Když lusky a brambory změknou, přilijeme mléko, krátce provaříme, dochutíme octem a pepřem
  4. Polévku nalijeme do talířů, přidáme nakrájené vejce, posypeme nasekanou pažitkou a petrželkou.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy