Oloupaná a nastrouhaná červená řepa uvařená v osolené vodě s kapkou octa doměkka, poté zahuštěná rozmíchanou hladkou moukou ve smetaně, nakonec přidaná rozšlehaná vejce, polévka dochucená octem a solí.
Ingredience:
2 ks | červené řepy |
2 ks | vajec |
30 g | hladké mouky |
1 l | vody |
500 ml | smetany |
petrželka | |
kmín | |
ocet | |
sůl |
Postup:
1. Červenou řepu si omyjeme, oloupeme, nastrouháme na hrubo, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme trošičku octa a uvaříme doměkka
2. Poté polévku zahustíme rozmíchanou hladkou moukou ve smetaně, okmínujeme a chvilku povaříme
3. Pak do polévky přidáme rozšlehané vejce a za neustálého míchání je necháme srazit
4. Nakonec polévku dochutíme octem, solí a servírujeme posypanou nasekanou petrželkou.