REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z červené řepy se smetanou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oloupaná a nastrouhaná červená řepa uvařená v osolené vodě s kapkou octa doměkka, poté zahuštěná rozmíchanou hladkou moukou ve smetaně, nakonec přidaná rozšlehaná vejce, polévka dochucená octem a solí.


Ingredience:
2 ksčervené řepy
2 ksvajec
30 ghladké mouky
1 lvody
500 mlsmetany
petrželka
kmín
ocet
sůl

Postup:

1. Červenou řepu si omyjeme, oloupeme, nastrouháme na hrubo, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme trošičku octa a uvaříme doměkka
2. Poté polévku zahustíme rozmíchanou hladkou moukou ve smetaně, okmínujeme a chvilku povaříme
3. Pak do polévky přidáme rozšlehané vejce a za neustálého míchání je necháme srazit
4. Nakonec polévku dochutíme octem, solí a servírujeme posypanou nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy