REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka z ovesných vloček s droždím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z ovesných vloček, droždí, cibule, vejce, vody, másla, pažitky a soli.


Ingredience:
40 gdroždí
1,2 lvody
1 kscibule
1 ksvejce
5 lžicovesných vloček
3 lžícemásla
2 lžíce nasekané pažitky
sůl

Postup:

1. Ovesné vločky si propláchneme, nasypeme do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvaříme doměkka
2. Mezitím si na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme drobně nakrájenou cibuli, kterou osmahneme, pak přidáme rozdrobené droždí a za neustálého míchání osmažíme dorůžova, nakonec do směsi rozklepneme vejce, rozmícháme a necháme ho srazit
3. Připravenou drožďovou směs přidáme k vařeným ovesným vločkám, důkladně promícháme a společně ještě chvilku povaříme
4. Hotovou polévku dochutíme solí a jednotlivé porce servírujeme posypané nasekanou pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy