Polévka z ovesných vloček, droždí, cibule, vejce, vody, másla, pažitky a soli.
Ingredience:
40 g | droždí |
1,2 l | vody |
1 ks | cibule |
1 ks | vejce |
5 lžic | ovesných vloček |
3 lžíce | másla |
2 lžíce | nasekané pažitky |
sůl |
Postup:
1. Ovesné vločky si propláchneme, nasypeme do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvaříme doměkka
2. Mezitím si na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme drobně nakrájenou cibuli, kterou osmahneme, pak přidáme rozdrobené droždí a za neustálého míchání osmažíme dorůžova, nakonec do směsi rozklepneme vejce, rozmícháme a necháme ho srazit
3. Připravenou drožďovou směs přidáme k vařeným ovesným vločkám, důkladně promícháme a společně ještě chvilku povaříme
4. Hotovou polévku dochutíme solí a jednotlivé porce servírujeme posypané nasekanou pažitkou.