Tip od Labety na bezmasé pohankové placky dochucené, kromě jiného, medvědím česnekem a sušenými nakládanými rajčaty, servírované na zeleninovém salátu dochuceném jogurtem řeckého tipu.
Ingredience:
Na karbanátky: | |
120 g | Naklíčené pohanky BIO Labeta |
50 g | Pohankové mouky hladké Labeta |
50 g | strouhaného sýra |
30 g | sušených rajčat (bez oleje) |
2 ks | celá vejce |
1 lžička | pesta z medvědího česneku (lze nahradit klasickým česnekem) |
sušený česnek | |
mletý kmín | |
majoránka | |
pepř | |
sůl | |
Na dip: | |
česnek nebo pesto z medvědího česneku | |
bílý jogurt řeckého typu | |
pepř | |
sůl | |
zeleninový salát dle chuti |
Postup:
- První krok je uvařit pohanku do měkka.
- Poté je to už velice jednoduché, stačí z pohanky a ostatních uvedených surovin vypracovat „těsto“.
- Před tvořením placek si ruce lehce naolejujte, aby se vám těsto nelepilo k dlaním a klasicky tvarujte karbanátky, které pečte na přepuštěném másle či oleji, tak chutnají nejlépe (popř. lze upéct i nasucho v troubě).
- Doporučujeme podávat se zeleninovým salátem a dipem.
Recept k článku: Pohanková mouka v kuchyni – jak ji správně používat?
Poznámka:Zdroj: labeta.cz