REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pochoutka pro děti

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký dezert z jahodového pudinku, šlehačky, bílého jogurtu, mléka, cukru, žloutku, vyšlehaného bílku a jahod.


Ingredience:
250 gjahod (mohou být i kompotované)
100 gmoučkového cukru
1 skleničkabílého jogurtu
3/4 sáčkujahodového pudinku
1/4 lmléka
1 ksžloutku
1 ksbílku
šlehačka

Postup:

1. Do vyššího hrnku nalijeme mléko, přisypeme pudink, přidáme žloutek, cukr, dobře rozšleháme a postavíme na oheň, za stálého míchání přivedeme k varu a 2 minuty povaříme
2. Do horkého pudinku zamícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a necháme prochladnout
3. Až do prochladlého pudinku přimícháme jogurt
4. Jahody rozpůlíme, větší rozčtvrtíme
5. Jogurtový krém a jahody vrstvíme do pohárových sklenic a necháme vychladit
6. Těsně před podáváním jednotlivé poháry ozdobíme čepicí šlehačky, do které posadíme velkou jahodu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy