Přestože mají slané pokrmy s broskví nádech „retra“, nezavrhujte je. K našim grilovaným batátům se toto oranžovo-červené ovoce perfektně hodí. Kombinaci sýru, šunky a broskví ocení jistě i vaše děti. A proč zrovna batáty neboli sladké brambory? Jsou velmi výživné, protože kromě řady vitaminů obsahují mj. poměrně velké množství antioxidantů. A jakmile je konzumujeme se slupkou, doplňujeme nerozpustnou vlákninu, která podporuje náš metabolismus. Už na nic nečekejte a začněte oplachovat batáty.
Ingredience:
Počet porcí: 4 porce | |
4 ks | batáty |
200 g | sýru eidam |
200 g | šunky |
1 menší plechovka | broskví |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Batáty opláchneme a necháme oschnout. Mezitím si z alobalu uděláme čtyři čtverce, které zlehka potřeme olejem, osolíme a opepříme a zabalíme do nich batáty.
- Grilujeme cca 40 minut v přiklopeném grilu a občas otočíme.
- Mezitím si nakrájíme šunku, sýr a broskev na malé kostičky. Rozpůlené batáty posypeme nakrájenou broskví, šunkou a kostičkami sýra.
- Nakonec naplněné batáty zapečeme na pekáčku v přikrytém grilu.
Když vybíráte šunku, sledujte její třídu. Standardní šunky mohou na rozdíl od šunek výběrových a šunek nejvyšší jakosti obsahovat kromě masa, vody, soli i některé povolené přísady, např. bílkovinné preparáty rostlinného původu, škrob, vlákninu a potravinářská barviva.
Recept k článku: Pojďme grilovat aneb Kvalitní recepty vonící ohněm
Poznámka:Zdroj: www.akademiekvality.cz