Pomleté rybí filé promíchané s orestovanou cibulkou, ochucené, ve tvaru placek upečené v troubě dozlatova, servírované s vařenými brambory a křenovou, či jinou teplou omáčkou.
Ingredience:
Na rybí placičky: | |
500 g | rybího filé |
2 ks | žemle (rohlíky) |
1 ks | cibule |
máslo na potření | |
strouhanka | |
pepř | |
sůl | |
Na brambory: | |
500 g | brambor |
1,5 l | vody |
1 lžička | kmínu |
1 lžička | soli |
Ostatní: | |
křenová, nebo jiná teplá omáčka |
Postup:
Příprava placiček:
1. Filé umeleme spolu s namočenými a vymačkanými žemlemi
2. Přidáme orestovanou, na drobnou kousky pokrájenou cibulku, osolíme, okořeníme a dobře vše prohněteme
3. Vytvoříme ploché placičky, které ještě obalíme ve strouhance
4. Potřené rozpuštěným máslem pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut
5. Hotové rybí placky podáváme s vařenými brambory a nějakou teplou omáčkou.
Příprava brambor:
1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky, znovu je propláchneme, pak necháme okapat
2. Okapané brambory dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou
3. Vodu osolíme, okořeníme kmínem a vaříme asi 15-20 minut, až nám brambory změknou.
Recept na teplou křenovou omáčku najdete zde: Křenová omáčka. Další recepty na teplé omáčky: Teplé omáčky.