REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Placičky z rybího filé s bramborem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pomleté rybí filé promíchané s orestovanou cibulkou, ochucené, ve tvaru placek upečené v troubě dozlatova, servírované s vařenými brambory a křenovou, či jinou teplou omáčkou.


Ingredience:
Na rybí placičky:
500 grybího filé
2 ksžemle (rohlíky)
1 kscibule
máslo na potření
strouhanka
pepř
sůl
Na brambory:
500 gbrambor
1,5 lvody
1 lžičkakmínu
1 lžičkasoli
Ostatní:
křenová, nebo jiná teplá omáčka

Postup:

Příprava placiček:
1. Filé umeleme spolu s namočenými a vymačkanými žemlemi
2. Přidáme orestovanou, na drobnou kousky pokrájenou cibulku, osolíme, okořeníme a dobře vše prohněteme
3. Vytvoříme ploché placičky, které ještě obalíme ve strouhance
4. Potřené rozpuštěným máslem pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut
5. Hotové rybí placky podáváme s vařenými brambory a nějakou teplou omáčkou.

Příprava brambor:
1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky, znovu je propláchneme, pak necháme okapat
2. Okapané brambory dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou
3. Vodu osolíme, okořeníme kmínem a vaříme asi 15-20 minut, až nám brambory změknou.

Poznámka:

Recept na teplou křenovou omáčku najdete zde: Křenová omáčka. Další recepty na teplé omáčky: Teplé omáčky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy