REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pizza Margherita

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základní pizza zdobená rajčatovým protlakem, mozzarellou a parmazánem.


Ingredience:
Rozpis na 4 pizzy:
Základní těsto na pizzu:
350 ghrubé mouky
7 gsuchého droždí
2 dlvlažné vody
1 lžíceolivového oleje
1 lžičkacukru
1 lžičkasoli
Náplň na pizzu:
400 gnakrájených rajčat z konzervy
100 gnakrájeného sýra mozzarella
2 lžičkysušené bazalky
2 lžícerajčatového protlaku
2 lžícečerstvě nastrouhaného parmezánu
1 lžíceolivového oleje
2 ksstroužky česneku
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Kvásek si připravíme smícháním droždí, vody (4 lžíce) a cukru, necháme 15 minut stát
2. Smícháme mouku se solí, přilijeme olivový olej, kvásek a zbylou vodu, vymícháme hladké těsto, to hněteme na pomoučeném vále tak dlouho, dokud nebude zcela vláčné
3. Těsto přikryjeme čistou hadrovou utěrkou a necháme ho asi 30 minut stát, dokud nezdvojnásobí svůj objem
4. Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly, každý vyválíme do tvaru kola a poklademe na olejem vymazaný plech, těsto by mělo být tenké asi 6 mm a méně, protože během pečení nakyne
5. Náplň na pizzu rozetřeme na jednotlivá kola pizzy a poklademe nakrájenou mozzarellou a posypeme parmezánem
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 250-280 °C asi 10-15 minut.

Příprava náplně:
1. Utřený česnek dáme do hluboké pánvi spolu s rajčaty, sušenou bazalkou, olivovým olejem, směs okořeníme pepřem a osolíme
2. Vše necháme asi 20 minut bublat, dokud omáčka nezhoustne, občas zamícháme
3. Rajčatový protlak necháme vystydnout a pak dále aplikujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy