REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Neapolská pizza

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z mnoha variant na chutnou pizzu obloženou rajčaty, cibulí a sýrem.


Ingredience:
500 ghladké mouky
70 gmásla
25 gdroždí
3 ksvejce
1 lžičkacukru
1 lžičkasoli
1/2 sklenkyvody
několik lžic mléka
mouka na vál
tuk na plech
Náplň:
600 grajčat
300 gtvrdého sýra (Mozzarella, Eidam ...)
2-3 ksstroužky česneku
2 kscibule
6 lžicoleje
1 lžičkadobromysli nebo pizza koření
sůl

Postup:

1. Droždí rozmícháme s cukrem a čtyřmi lžícemi vlažné vody, necháme na teplém místě vykynout
2. Do mísy s moukou vlijeme vykynutý kvásek, přidáme vejce, změklé máslo, sůl, několik lžic mléka a zbylou vodu, aby těsto nebylo příliš husté
3. Těsto propracujeme dohladka, povrch těsta pak posypeme moukou a necháme asi 30 minut kynout, až zdvojnásobí svůj objem
4. Těsto obrátíme a rozdělíme na jednotlivé pizzy
5. Na pomoučeném vále vyválíme do tvaru koláčů, asi 1/
2 cm silných a dáme na vymazaný plech nebo do pekáče
6. Potřeme olejem a poklademe obložením asi do výše 2 cm
7. Pečeme ve vyhřáté troubě na 250-300 °C dozlatova
8. Po upečení rozkrájíme na osminky a podáváme.

Náplň na pizzu:
1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, přidáme rozetřený česnek a směs osmahneme na větší části oleje
2. Rajčata nakrájíme na plátky, rozložíme je na povrch předem olejem potřeného těsta, přidáme připravenou směs cibule a česneku, posypeme sýrem a mírně posypeme kořením.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy