REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Neapolská pizza

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z mnoha variant na chutnou pizzu obloženou rajčaty, cibulí a sýrem.


Ingredience:
500 ghladké mouky
70 gmásla
25 gdroždí
3 ksvejce
1 lžičkacukru
1 lžičkasoli
1/2 sklenkyvody
několik lžic mléka
mouka na vál
tuk na plech
Náplň:
600 grajčat
300 gtvrdého sýra (Mozzarella, Eidam ...)
2-3 ksstroužky česneku
2 kscibule
6 lžicoleje
1 lžičkadobromysli nebo pizza koření
sůl

Postup:

1. Droždí rozmícháme s cukrem a čtyřmi lžícemi vlažné vody, necháme na teplém místě vykynout
2. Do mísy s moukou vlijeme vykynutý kvásek, přidáme vejce, změklé máslo, sůl, několik lžic mléka a zbylou vodu, aby těsto nebylo příliš husté
3. Těsto propracujeme dohladka, povrch těsta pak posypeme moukou a necháme asi 30 minut kynout, až zdvojnásobí svůj objem
4. Těsto obrátíme a rozdělíme na jednotlivé pizzy
5. Na pomoučeném vále vyválíme do tvaru koláčů, asi 1/
2 cm silných a dáme na vymazaný plech nebo do pekáče
6. Potřeme olejem a poklademe obložením asi do výše 2 cm
7. Pečeme ve vyhřáté troubě na 250-300 °C dozlatova
8. Po upečení rozkrájíme na osminky a podáváme.

Náplň na pizzu:
1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, přidáme rozetřený česnek a směs osmahneme na větší části oleje
2. Rajčata nakrájíme na plátky, rozložíme je na povrch předem olejem potřeného těsta, přidáme připravenou směs cibule a česneku, posypeme sýrem a mírně posypeme kořením.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy