Náplně na pizzu.
Ingredience:
Recept na jednu pizzu: | |
150 g | rajčat |
100 g | salámu (mortadely) |
50 g | šunky |
mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
Těsto na pizzu připravené dle receptury: Jednoduché těsto na Italskou pizzu, dále upravíme takto:
1. Těsto potřeme olejem, pak rajčatovým protlakem rozmíchaným s rozetřeným česnekem, okořeníme kořením pizza (oregano, tymián …)
2. Pak na pizzu naskládáme střídavě plátky šunky, kolečka salámu a plátky oloupaných rajčat
3. Osolíme, pokapeme olejem, dochutíme pepřem
4. Zprudka upečeme v horké troubě předehřáté na 250 °C a více, nebo v elektrické kulaté pánvi, zde budeme s nastavením teploty opatrnější, chce to vyzkoušet, aby se vám těsto zespodu nepřipalovalo!
Kouzlo přípravy pizzy je, že si ji můžeme přizpůsobit k obrazu svému, to znamená, co mně chutná, mohu použít. Pozor však, abyste nedopadli jako pejsek s kočičkou a proto to s ingrediencemi raději nepřehánějte, méně je někdy opravdu více!