REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pizza bábovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pizza těsto vyložené v bábovkové formě, potřené protlakem, obložené uzeninou a dalšími ingrediencemi, upečené v troubě ve tvaru bábovky.


Ingredience:
380 ghladké mouky
100 gcelozrnné pšeničné mouky
280 mlpitné vody
2 lžíceolivového oleje
2 lžičkysušeného droždí
2 lžičkysoli
1 lžičkacukru
mouka na pomoučení pracovní plochy, olej na vymazání formy
forma na bábovku
Na náplň:
150 gměkkého salámu nakrájeného na plátky
120 gnastrouhaného tvrdého sýru
1 dclrajčatového protlaku nebo kečupu
2 ksstroužky česneku
grilovací koření
koření na pizzu
olivový olej

Postup:

1. Hladkou mouku smícháme s moukou celozrnnou, solí, cukrem a droždím, postupně přidáme olivový olej a vodu, vypracujeme nelepivé těsto, necháme kynout, až zdvojnásobí svůj objem
2. Nakynuté těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše na obdélník, pokapeme olejem, potřeme protlakem nebo kečupem, posypeme nastrouhaným česnekem a pizza kořením, poklademe kolečky salámu a posypeme nastrouhaným sýrem
3. Z kratší strany srolujeme a nohavici vložíme do vymazané bábovkové formy
4. Necháme ještě asi 30 minut kynout, pak povrch potřeme olejem a posypeme pizza kořením a kořením grilovacím 5. Vložíme do trouby vyhřáté na 180-190 °C a pečeme dozlatova cca 50-60 minut.

Doporučení:

Náplň můžeme různě obměnit, použít šunku místo salámu, nebo přidat houby apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy