REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masová bábovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na pečenou slanou nádivku plněnou kuřecími řízky, anglickou slaninou, vejci, pórkem, tvrdým sýrem … a dalšími dobrotami, co máte rádi.


Ingredience:
6 kskuřecích řízků
4 ksvejce
150 gtvrdého sýra
200 gdlouhé anglické slaniny
klobáska nebo natrhaná sušená šunka
bylinky
pórek
pepř
sůl
forma na bábovku

Postup:

1. Připravíme si bábovkovou formu, kterou pořádně vymažeme olejem a vyskládáme slaninou
2. Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme, dle obrázku naskládáme řízky tak, aby se přikryla forma i ve středu
3. Když máme hotovo, vyklepneme vajíčka, které osolíme i opepříme a posypeme bylinkami
4. Pak můžeme přidat uzeninu, sýr, pórek a nebo cokoliv, kdo co má rád
5. Vše zaklopíme řízky, co jsou převyslé přes formu, tak i slaninou (viz. obrázek)
6. Pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 200 °C aspoň 1,5 hodiny, nejlépe přikryté
7. Poté krájíme a podáváme například s bramborem.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka receptu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy