REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lososový závin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listové těsto naplněné špenátem, lososem a zeleninou, stočené, potřené rozšlehaným vejcem, upečené dozlatova.


Ingredience:
500 glistového těsta
400 g lososa
300 gmraženého listového špenátu
4 lžíceoleje
2 kslistů čerstvého zelí
1 ksmrkve
1 ksmalé cibule
1 ksstroužku česneku
1 ksvejce
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, oloupaný stroužek česneku nakrájíme na tenké plátky, rozmražený špenát vymačkáme a překrájíme
2. V pánvi na 2 lžících rozehřátého oleje orestujeme nakrájenou cibuli i česnek, přidáme špenát, osolíme, podlijeme trochou vody a podusíme, pak necháme vychladnout
3. Na zbylém oleji orestujeme očištěnou, na tenčí hranolky nakrájenou mrkev i zelné listy nakrájené na proužky a podusíme doměkka
4. Listové těsto rozválíme na 4 části, z kterých vyválíme tenké pláty a lososa rozdělíme na dvě části, které osolíme a opepříme
5. První dva pláty potřeme špenátovou směsí, překryjeme dalšími dvěma pláty těsta, na které položíme porce lososa a zeleninu
6. Oba štrúdly zabalíme, pomažeme rozšlehaným vejcem, položíme na plech vyložený pečicím papírem, dáme do trouby a pečeme při 180 °C dozlatova (asi 25 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy