Listové těsto naplněné špenátem, lososem a zeleninou, stočené, potřené rozšlehaným vejcem, upečené dozlatova.
Ingredience:
500 g | listového těsta |
400 g | lososa |
300 g | mraženého listového špenátu |
4 lžíce | oleje |
2 ks | listů čerstvého zelí |
1 ks | mrkve |
1 ks | malé cibule |
1 ks | stroužku česneku |
1 ks | vejce |
sůl |
Postup:
1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, oloupaný stroužek česneku nakrájíme na tenké plátky, rozmražený špenát vymačkáme a překrájíme
2. V pánvi na 2 lžících rozehřátého oleje orestujeme nakrájenou cibuli i česnek, přidáme špenát, osolíme, podlijeme trochou vody a podusíme, pak necháme vychladnout
3. Na zbylém oleji orestujeme očištěnou, na tenčí hranolky nakrájenou mrkev i zelné listy nakrájené na proužky a podusíme doměkka
4. Listové těsto rozválíme na 4 části, z kterých vyválíme tenké pláty a lososa rozdělíme na dvě části, které osolíme a opepříme
5. První dva pláty potřeme špenátovou směsí, překryjeme dalšími dvěma pláty těsta, na které položíme porce lososa a zeleninu
6. Oba štrúdly zabalíme, pomažeme rozšlehaným vejcem, položíme na plech vyložený pečicím papírem, dáme do trouby a pečeme při 180 °C dozlatova (asi 25 minut).