REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Piškotová ruláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ruláda připravená z piškotového těsta potřeného marmeládou a zarolovaného do tvaru rolády. Recept pro naše nejmenší.


Ingredience:
Na těsto:
4 ksvejce
200 ghrubé mouky
200 gcukru
1 lžícecitronové šťávy
citronová kůra z 1/2 ks citrónu
špetka soli
Na dohotovení:
jemný džem
papír na pečení
tuk na potření papíru a mouka na vysypání

Postup:

1. Žloutky ušleháme a za stálého šlehání zvolna přidáváme citrónovou šťávu a cukr
2. Potom prosátou hrubou mouku vetřeme do žloutků
3. Nakonec z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta
4. Piškotové těsto rozlijeme na vymaštěný a moukou posypaný papír uložený na plechu asi do výšky 1-1,5 cm a plochým nožem nebo gumovou stěrkou je zarovnáme
5. Pečeme v předem předehřáté troubě na 190 °C dozlatova, ještě teplý korpus opatrně stočíme, pak znovu rozvineme, odstraníme papír
6. Těsto potřeme jemným džemem a znovu zatočíme do tvaru rolády
7. Dokud ruláda úplně nezchladne, zajistíme ji špejlemi, aby se nerozvinula.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy