Pincho je název pro tapas servírované na plátku chleba. Vlastně jde o takovou španělskou verzi chlebíčků, ideální na různé oslavy a sešlosti. Jak už víte, jamón nepotřebuje k dokonalosti moc. Maso je protkané tukem, který vše dobře zvláčňuje, takže například ve Španělsku skoro nikdy nepotkáte bagetu s jamónem, která by byla ještě promazaná nějakou pomazánkou, tak jako jsme na to zvyklí v Česku. Doplňte tuto klasickou kombinaci o svěží, až pálivé výhonky ředkvičky a získáte velmi zdravé sofistikované občerstvení.
Ingredience:
1 ks | bageta |
6 ks | plátků jamónu |
1 balení | výhonků ředkvičky |
olivový olej |
Postup:
- Nakrájejte diagonálně bagetu a jemně ji potřete olivovým olejem. Opečte na středně rozehřáté pánvi a nechte plátky trochu vystydnout, aby nebyly úplně horké.
- Navrch opečených baget položte jamón a výhonky ředkvičky.
A kde koupit plátky jamónu? Tak například zde: Jamon Serrano Gran reserva, plátky, Montesano, 100 g
Poznámka:Recept k článku: 3 party občerstvení z jamónu, kterými zabodujete nejen na Silvestra
zdroj: www.edelikatesy.cz