Díky chilli pastě příjemně ostrý zeleninový guláš nastavený čočkou, která guláš pěkně zahustí a přidá mu na vydatnosti, pak pěkně zasytí a zahřeje.
Ingredience:
3-4 ks | středně velké brambory |
3-4 ks | stroužky česneku |
1 ks | červená masitá paprika |
1 ks | větší cibule |
1 ks | mrkev |
1/2 hrnku | červené čočky |
60 g | slaniny |
1 lžíce | uzené mleté papriky |
1/2 lžičky | chilli pasty |
zeleninový vývar nebo voda | |
majoránka dle chuti | |
drcený kimín | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, papriku zbavenou jadřinců na menší kousky, stejně tak očištěnou mrkev
- Na kostičky pokrájenopu slaninu zprudka orestujeme na troše oleje spolu se zeleninou
- Nasypeme uzenou papriku, přidáme chilli pastu a další koření, zamícháme, zalijeme vodou nebo vývarem
- Vaříme cca 10 pak nasypeme pod tekoucí vodou propláchnutou, okapanou čočku, necháme probublávat dalších 10 minut
- Zeleninový guláš dochutíme majoránkou, prolisovaným česnekem, pepřem a solí, ještě chvíli vše povaříme.
Guláš servírujeme jen tak, s chlebem, nebo ho můžeme dozdobit kopčkem zakysané smetany.
Poznámka:Foto: Naďa Indruchová