REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní zeleninový guláš s červenou čočkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Díky chilli pastě příjemně ostrý zeleninový guláš nastavený čočkou, která guláš pěkně zahustí a přidá mu na vydatnosti, pak pěkně zasytí a zahřeje.


Ingredience:
3-4 ksstředně velké brambory
3-4 ksstroužky česneku
1 ksčervená masitá paprika
1 ksvětší cibule
1 ksmrkev
1/2 hrnkučervené čočky
60 gslaniny
1 lžíceuzené mleté papriky
1/2 lžičkychilli pasty
zeleninový vývar nebo voda
majoránka dle chuti
drcený kimín
pepř
sůl

Postup:
  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, papriku zbavenou jadřinců na menší kousky, stejně tak očištěnou mrkev
  2. Na kostičky pokrájenopu slaninu zprudka orestujeme na troše oleje spolu se zeleninou
  3. Nasypeme uzenou papriku, přidáme chilli pastu a další koření, zamícháme, zalijeme vodou nebo vývarem
  4. Vaříme cca 10 pak nasypeme pod tekoucí vodou propláchnutou, okapanou čočku, necháme probublávat dalších 10 minut
  5. Zeleninový guláš dochutíme majoránkou, prolisovaným česnekem, pepřem a solí, ještě chvíli vše povaříme.
Doporučení:

Guláš servírujeme jen tak, s chlebem, nebo ho můžeme dozdobit kopčkem zakysané smetany.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy