REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné kapustové listy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kapustové listy plněné ochuceným vepřovým masem ve vlastní šťávě, podušené na cibuli a slanině doměkka.


Ingredience:
330 g vepřového masa ve vlastní šťávě (konzerva)
20 g slaniny
4 lžičky hladké mouky
1 dlmléka
8 ksvětších kapustových listů
2 ks žemlí
1 ksvejce
1 kscibule
mletý pepř
česnek
voda
sůl

Postup:

1. Z vychlazené konzervy oddělíme sádlo
2. Žemle nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem, po prosáknutí rozmělníme, přidáme rozklepnuté vejce, maso nakrájené na menší kousky, rozetřený česnek, dochutíme mletým pepřem a solí, promícháme
3. Kapustové listy spaříme horkou vodou, silná žebra rovně zakrojíme, listy dáme po dvou na sebe, poklademe připravenou náplní a stočíme v závitky
4. Na sádle z konzervy zpěníme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme 2 dl vody a za stálého míchání přivedeme k varu
5. Do vařící omáčky vložíme kapustové závitky, dusíme je pod pokličkou za občasného obracení a přelévání šťávou doměkka
6. Nakonec přidáme do šťávy na malé kostičky nakrájenou a rozškvařenou slaninu.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka:

Recept na polotovar – vepřové maso ve vlastní šťávě najdete zde: Vepřové maso ve vlastní šťávě, zavařené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy