Uvařené špagety s omáčkou z hlívy, rajčatového protlaku, rajčat a dalších ingrediencí, podávané sypané strouhaným parmazánem.
Ingredience:
250 g | špaget |
200 g | hlívy ústřičné |
2 lžíce | rajčatového protlaku |
2 ks | rajčat |
15 cm řapíkatého celeru | |
15 cm pórku | |
mleté chilli | |
mletý pepř | |
parmazán | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Na rozehřátém oleji osmažíme na kolečka nakrájený pórek
2. Přidáme na menší kousky nakrájená rajčata, na drobno nakrájený řapíkatý celer, očištěnou, na nudličky nakrájenou hlívu, osolíme, opepříme, podlijeme asi 150 ml vody a dusíme asi 15 minut, až se voda téměř odpaří
3. Pak přidáme rajčatový protlak s mletým chilli podle chuti a vše prohřejeme
4. Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě al dente, scedíme je, vmícháme do připravené omáčky a podáváme posypané na jemno strouhaným parmazánem.