REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní špagety s hlívou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené špagety s omáčkou z hlívy, rajčatového protlaku, rajčat a dalších ingrediencí, podávané sypané strouhaným parmazánem.


Ingredience:
250 gšpaget
200 ghlívy ústřičné
2 lžícerajčatového protlaku
2 ksrajčat
15 cm řapíkatého celeru
15 cm pórku
mleté chilli
mletý pepř
parmazán
voda
olej
sůl

Postup:

1. Na rozehřátém oleji osmažíme na kolečka nakrájený pórek
2. Přidáme na menší kousky nakrájená rajčata, na drobno nakrájený řapíkatý celer, očištěnou, na nudličky nakrájenou hlívu, osolíme, opepříme, podlijeme asi 150 ml vody a dusíme asi 15 minut, až se voda téměř odpaří
3. Pak přidáme rajčatový protlak s mletým chilli podle chuti a vše prohřejeme
4. Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě al dente, scedíme je, vmícháme do připravené omáčky a podáváme posypané na jemno strouhaným parmazánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy