REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní masové kuličky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuličky z mletého masa, zázvoru, petrželky a pepře, obalené ve strouhance a upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
600 gmletého masa (vepřové + hovězí)
1 lžícečerstvého zázvoru
1 hrstpetrželky
nať z 1 ks jarní cibulky
mletý zelený pepř
strouhanka na obalení
sůl

Postup:

1. Do mísy dáme mleté hovězí i vepřové maso, přidáme nadrobno nakrájený zázvor, na jemno nasekanou petrželku, nadrobno nakrájenou cibulovou nať, mletý zelený pepř, sůl a vše dobře promícháme
2. Ruce namáčíme ve studené vodě a tvarujeme kuličky (veliké asi jako pingpongový míček) a obalujeme je ve strouhance
3. Kuličky rozložíme na plech s vyloženým pečicím papírem, dáme do trouby a pečeme při 180 °C dozlatova asi 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy